Menu Sluiten

Locatie info

LOCATIE INFORMATIE MARLOTH PARK

MarlothPark is een vakantie dorp in het bushveld grenzend aan op het wereldberoemde Kruger National Park .

Er zijn geen hekken tussen de huizen in MarlothPark waardoor wilde dieren zoals kudu, gnoe, impala’s, water-Buck, zebra’s, nyala’s, giraffen en nog veel meer vrij rondlopen.
[thumbnails_gallery images_from_media_library=”3b,2b,9b,10b”]
Tussen Marloth Park en Kruger National Park, langs de Crocodile River, is een hek om gevaarlijke dieren buiten te houden. Langs het hek is een wandelroute van ca.. 14 km van waar de krokodillen, nijlpaarden, buffels en grote kuddes olifanten kunnen worden bekeken. Ook zijn er een aantal zeer goede golfbanen in de buurt. U heeft de mogelijkheid van “Self Drive Safari’s”,of georganiseerde Game Drives en natuurwandelingen tussen de twee belangrijkste zuidelijke toegangen tot het Kruger National Park te ondernemen, Sadadu ligt 45 km van Malelane Gate en op slechts 20 km van Crocodile Bridge Gate. Dit biedt een snelle gemakkelijke toegang tot het park voor dagtochten, met tijd genoeg om een groot deel van het zuidelijke deel van het park dat het meest populaire deel van Kruger is te bekijken.

Marloth Park
omringt een eigen wildpark genaamd Lionspruit. U kunt hier met uw auto in nadat u een toegangsbewijs heeft gekocht bij de Municipality. U vindt hier o.a. een voederplaats voor gieren waarvoor men samen werkt met het Kruger Park. Verder zijn er verschillende uitkijkpunten. Er zijn en aantal Rangers die het welzijn van de dieren bewaken. Daarnaast zijn er de Honorary Rangers welke de belangen van flora en fauna ter harte nemen. Marloth Park is ten slotte een inheems Nature Conservancy.

In Marloth Park is een benzinestation gelegen aan de Elephantroad. Achter het tankstation is een wasserette, een supermarkt en drankenwinkel. Ook aan de Elephantroad is het Watergat, een barrestaurant met zwembad, met in het zelfde complex nog een supermarkt. Daarnaast is een bouwmarkt waar u diervoer kunt kopen. Daar tegenover vind u een giftshop annex koffiebar, een drankenwinkel en het kantoor van Field Securety. Aan de Rinkhals ligt het Pumula restaurant waar u eten. Aan de Maroela vindt u de Municipality Offices ( gemeentehuis ) waar u de toegangsbewijzen voor Lionspruit kunt kopen. Voor een kleine vergoeding kunt u ook gebruik maken het zwembad en de zonneweide van de Municipality. Verder kunt u langs de Crocodilerivier rijden. Als u vlak voor Gate 2 linksaf gaat en daarna rechts aanhoud rijd u langs de rivier. Ook nu geldt weer dat Alison u alles kan vertellen. Ze organiseert ook safari’s, sunsetdrives langs de rivier en een champagne ontbijt in Lionspruit , alwaar zij uw gids is. In de winkels zijn ATM’s, geldautomaten, waar u beperkt geld kunt opnemen. Ook kunt u er beltegoed kopen voor Zuid Afrikaanse pre-paid kaarten. Een dergelijk pre-paid simkaart kunt u in de grote steden bij de supermarkten aanschaffen.

Buiten Marloth Park Als u naar het Kruger Park wilt dan kunt u 2 gates gebruiken. Het dichtbij is de Crocodile Bridge Gate. Als u in Marloth Park gate 2 uitgaat dan neemt u de eerste afslag links en helemaal aan het einde van de weg gaat u weer linksaf. Aan het eind van de weg komt u bij de ingang van het Krugerpark. De tweede mogelijkheid is via de Marloth Park gate 1 naar de N4 te rijden richting Malelane. Als u de borden verder volgt komt u vanzelf bij de Malelane Gate uit. Houdt u er rekening mee dat er maar een bepaald aantal voertuigen per gate, worden toegelaten. Het kan zijn dat uw verblijf samenvalt met een vakantie periode in Zuid Afrika. U kunt het beste zorgen zo vroeg mogelijk bij één van de Gates te zijn om teleurstelling te voorkomen. In drukke tijden bestaat ook de mogelijkheid om en dag van te voren het Krugerpark te bellen en de toegang voor uw voertuig te reserveren. Houdt u zich wel aan de voorschriften want de parkleiding is zeer streng. Zorg voor genoeg brandstof, ( u kunt tanken in het park ) en zorg dat u voor sluitingstijd weer bij de gate bent.

In de omgeving liggen een kleine en een grote stad en de grootste Nelspruit. Daar vind u winkelstraten en supermarkten. Komatipoort is de kleinste stad van de 2 maar het meest dichtbij. Voor Komatipoort kunt u gate 2 uitgaan en dan de eerste afslag links nemen. Aan het eind van de weg gaat u rechtsaf en dan rijd u vanzelf de stad binnen. Ook kunt u gate 1 nemen en aan het eind van de weg linksaf de N4 op richting Lebombo. U komt vanzelf borden tegen voor Komatiepoort. U vindt hier voldoende ATM’s om geld op te nemen. Verder is in de hoofdstraat altijd van alles te koop. Wandel gerust eens door deze straat.

Als het iets voor u is dan kunt u i.p.v. af te slaan naar Komatipoort rechtdoor rijden richting Lebombo. Na ongeveer 4 km komt u aan de linkerkant een groot benzinestation tegen. Aan de rechterkant van de gebouwen is een KFC. Aan de linkerkant is een supermarkt waar u verse pizza’s kunt halen.

De grootste stad is Malelane. Als u een van de gates uitgaat en aan het einde van de weg rechtsaf slaat dan komt u vanzelf de borden Malelane tegen. In Malelane zijn verscheidene supermarkten en winkelstraten. Uiteraard zijn hier ruim voldoende ATM’s voor het opnemen van contant geld. In de supermarkten kunt u gewoon pinnen.

Volledige dag safari’s en nacht-drives kunnen worden geregeld en geboekt in het Kruger National Park. Natuurtochten en bush wandelingen zijn ook beschikbaar. Deze zijn allemaal uitgevoerd door gekwalificeerde Park Rangers, die alle gasten begeleiden op deze activiteiten. Sadadu is ook een mooie uitvalsbasis voor dagtochten naar Mozambique en Swaziland.Het is ook een ideale tussenstopvoorreizigers vanuit deze landen voor zowel winkelen of voortzetting van vakantie. Maputo de Mozambikaanse hoofdstad is ook een geweldige ervaring. Bezoek de verschillende ambachtelijke markten en tour door de stad met zijn prachtige architectuur en geschiedenis. Een reis naar Maputo zou niet compleet zijn zonder te genieten van de beste Portugese keuken die gespecialiseerd is in een aantal van de meest verse zeevruchten en de traditionele markt op de Costa Dol Sol aan het strand.

Swaziland ligt ook op slechts een uur rijden en deze dagtocht biedt een andere ervaring, maar ook plezierig. Bezoek traditionele culturele dorpen, tekeningen van de Bosjesmannen, kunst en ambachtelijke centra, en bekijk de schoonheid van een van de laatst overgebleven Afrikaanse Koninkrijken. Golf kan geregeld worden bij de Malelane Country Club, of de Komatipoort Golf Club, binnen een 20 minuten rijden van Sadadu. De gasten hebben ook toegang tot een aantal course in en rond de stad Nelspruit. Vissen is een nieuwe en spannende activiteit in het gebied met name tijger vissen. Er is een mogelijkheid in Marlothpark om een dagtocht te boeken die in Mozambique worden georganiseerd als de Tiger Fish “hot spot” – De Komati rivier is slechts een uur rijden. Voor de meer serieuze visser, kan een hele dag vissen ook geregeld worden uit Maputo  NIEUWE VISA REGELS MOZAMBIQUE
[thumbnails_gallery images_from_media_library=”11b,7b,5b,6b”]

gate-1-marlothcrocriver

 

marlothparkpicture1

Marloth Park
Gelegen in de provincie Mpumalanga in Zuid-Afrika, ongeveer 20 km ten
noordwesten van Komatipoort, tussen de breedtegraden 25 ° 15 ‘en 25 ° 30′ Zuid-en
breedtegraden 31 ° 45 ‘en 31 ° 60′ ten oosten (net verwijzing 2532 AC).
Marloth park is gelegen in een hoefijzer gevormde bocht langs de Crocodile River die
een natuurlijke grens met het Kruger National Park vormt. naastgelegen is het Lionspruit Game
Reserve, een natuurgebied ingeklemd in de een ontwikkelingszone.
marloth Park fungeerd als binnenomtrek voor de zuidelijke, westelijke en oostelijke grenzen
van het Kruger Park. Olifants Drive, met een geasfalteerde oppervlak, gaat dwars door
Marloth Park die respectievelijk toegang geeft van Hectorspruit tot Komatipoort,
Toegang via Marloth Park is niet beperkt of gereguleerd…………

Translate »