Menu Sluiten

Wat U moet weten Marloth Park

Allereerst moet u begrijpen dat U in een Nature conservancy verblijft

hier gelden bepaalde regels: speed limit 40km ph. Geen harde muziek of geschreeuw en zeker geen honden of katten. S’avonds en overdag komen er dieren die ongestoord hun leven moeten kunnen lijden, houd hier rekening mee. U bent te gast in hun habitat, Houd hun leef omgeving schoon laat niets slingeren waardoor ze ziek kunnen worden en overlijden bv plastic zakjes. Ga niet wandelen of fietsen na zonsondergang of voor zonsopkomst dit is verboden er zijn tenslotte wilde dieren. U kunt wel met de auto overal naartoe in het duister.

Als u in Zuid Afrika aankomt en daar een auto huurt, en u heeft plannen om ook buiten Zuid Afrika te reizen, vraagt u dan of dat mogelijk is met de huur auto. Verder moet u er rekening mee houden dat verschillende buurlanden een Third party Insurance van u verlangen. Deze zijn te koop bij de grensovergangen. Het is ook raadzaam om, net als op Amsterdam Centraal of in de Haagse binnenstad, goed op uw spullen te letten. Gebruik geen overvolle portemonnee waarmee u aandacht zou kunnen trekken. Uw vakantie kan zomaar verziekt worden.

Marloth Park is te bereiken via de N4 richting Lebombo en Mozambique. Na Nelspruit, Malelane en Hectorspruit komt U de afslag Marloth Park tegen rij deze voorbij en neem de afslag TENBOSCH. Volg de weg helemaal tot het eind en u komt aan bij Gate 2 van Marloth Park. Bij de gate zal u gevraagd worden om een lijst met gegevens in te vullen zoals naam, paspoortnummer, het adres waar u verblijft ( in uw geval Luiperdstreet 3810 ) en het kenteken van de auto. Normaal gesproken is dit eenmalig. Als u voor het eerst aankomt dan kunt u nu contact opnemen met onze caretaker Adele, Zij zal u verder begeleiden naar Luiperdstreet 3810, alwaar Sadadu staat. Tevens zal zij u de sleutels overhandigen, het alarm uitleggen en u wegwijs maken in en rond het huis. Schroom niet en vraag wat u weten wilt,


Sadadu : Bij binnenkomst bevindt u zich in het centrale gedeelte van het huis met het woongedeelte en de keuken. Vanuit deze ruimte is de patio te bereiken via de open slaande deuren. Het huis heeft 2 slaapkamers met elk een 2 persoonsbed en een toilet/ doucheruimte. Eén van deze ruimtes is ook vanuit het centrale gedeelte te bereiken. Via de trap naar boven komt u op de 1ste etage waar nog 2 slaap gelegenheden zijn. de deur op deze etage komt u op de loft boven de patio. Buiten naast de patio is een splashpool voor de nodige verkoeling, mocht dit nodig zijn. Naast het huis is een “braai “gebied. Het huis wordt zeer regelmatig bezocht door allerlei dieren zoals giraffes, zwijnen, zebra’s, kudu’s, gnoe’s, mongoos, apen en bavianen. Houdt u er rekening mee dat het wilde dieren zijn en zich ook zo kunnen gedragen.

Let altijd op! U kunt de dieren voeren met wat appel, maar nooit brood. Ook kunt u dieren voer kopen in het park. Bavianen mogen absoluut niet gevoerd worden. Als u na het eten bv. resten vlees of kip, of botjes en dergelijke over heeft dan kunt u dit voor de patio op de grond gooien. ’s Nachts komt er vaak een Servetkat en deze eet hiervan. Ook komen er soms Hyena’s langs. Er zijn een aantal regels in Marloth Park welke belangrijk zijn. Eén daarvan is dat u in het donker niet door het park mag lopen. Uiteraard mag u wel met de auto rijden. Dit is voor uw eigen veiligheid. Ook zijn er slangen in het park. Wees alert hierop. Verder zijn er verschillende soorten insecten en kruipende dieren. Wij zijn ten slotte te gast in hun wereld. U vindt geen olifanten, neushoorns en buffels in het park. Verder zijn er wel roofdieren gespot zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s en hyena’s. Het is raadzaam om wanneer u uw schoenen of iets dergelijks aantrekt altijd na te kijken of er niets in is gekropen. Laat ook geen handdoeken of iets degelijks op de grond liggen want daar kan ook iets in kruipen. Zet ook geen vuilniszakken buiten want dat is erg interessant voor dieren waaronder speciaal bavianen. Er is gezuiverd drinkwater in de keuken.

In Sadadu is een gasfornuis met oven aanwezig. Verder is alle apparatuur is elektrisch. De heet water geiser zorgt voor de warmwatervoorziening ook is het water uit de kraan in de keuken gezuiverd en geschikt als drinkwater. In het keukengedeelte gasfornuis met oven en een magnetron. Onder de trap staan waterflessen in geval er geen water is . Onderin één van de keukenkastjes staan olielampen. en er hangmen parafine lampen mocht er een storing zijn met de Electra Deze zijn voor wanneer de stroom uitvalt door storm of bliksem. Verder staan in elke slaapkamer en op de eerste verdieping led lampjes voor het geval er geen elektra, ook zijn er nood lampen die aan gaan als de Electra uitgaat.  Sadadu heeft een alarmsysteem welk door Field Security wordt beheerd. Van dit systeem ontvangt u van Adele een aan- en uitschakel unit. Tevens bevind zich op deze unit een Persoonlijk Alarm Knop. Deze is voor gebruik bij situaties welke gevaar voor u opleveren, ook kan deze gebruikt worden bij medische calamiteiten. Field Securety heeft personeel in dienst welke u kunnen helpen en raad geven. Uiteraard kunt u ook Ann vragen. Aan de Elephantroad ligt de vuilstort. We vragen u om zelf a.u.b. de afvalzakken daar te dumpen aangezien ze niet worden opgehaald. Mocht u nog etenswaar hebben wat nog goed is dan kunt u dit in een apart tasje vlak bij de vuilstort neerzetten. Het zal dan ongetwijfeld worden meegenomen en gebruikt.

In Sadadu ligt een boek met allerlei belangrijke adressen en telefoonnummers. U vindt daar adressen en telefoonnummers van bv. een dokter, Field Securety en andere hulpdiensten. Er is ook Gratis WiFi beschikbaar.

Bavianen zijn erg gevaarlijk, nooit voeren De maximale snelheid op de verharde weg is 50km op de zijwegen onverhard 40km

Tragisch slachtoffer van te hard rijden Laat u dit niet gebeuren

Translate »