Menu Sluiten

Zwaziland

 

Vanuit Sadadu is het mogelijk een dagtocht te maken naar Zwaziland omdat de grens vlakbij Sadadu ligt “Jeppes Reef”
ook zijn er dagtochten georganiseerd die erg fijn zijn te maken omdat U dan zelf niet hoefd te rijden
U kunt als Uzelf rijd een bezoek brengen aan de Glasfabriek en aan de kaarsen fabriek
U kunt gaan paard rijden in het Mlilwane reservaat welke ook geweldige Beehives heeft in kralen echt een ervaring
of U gaat een kijken bij Hlane dit is ook een koninklijk wildreservaat
Als U van neushoorns houd kunt u Uw hart ophalen daar

ook kunt U bv een nacht doorbrengen in een Bhive
of in Hlane waar alles verlicht is met parafine lampen

Bij de grens betaald u alleen R50 ( 2,50) wegenbelasting U heeft verder geen visa nodig

Het Koninkrijk Swaziland is gevestigd in Zuid-Afrika en is vernoemd naar de 19e-eeuwse koning Mswati II. Het land wordt begrensd door Zuid-Afrika naar het noorden, het zuiden en het westen, en Mozambique aan het oosten. Swaziland heeft een zeer rijke geschiedenis vanwege de bewoning sinds de prehistorie. Het grootste deel van de bevolking is etnisch Swazis en Nguni-sprekende mensen.

Activiteiten en bezienswaardigheden

De koninklijke ceremonies, uitstekende natuurreservaten, en prachtige landschappen zijn redenen genoeg om Swaziland te bezoeken.
Hlane Royal National Park is de thuisbasis van een scala van wilde dieren en toeristen kunnen ook verblijven in de camping faciliteiten.
De Ezulwini en Malkerns valleien zijn erg mooi en een prachtige toeristische plek, vooral voor degenen die houden van de natuur.

Mbabane staat bekend om zijn handwerk en zeker een bezoek waard. Andere activiteiten en attracties zijn onder andere watersporten en safari. Bezoek Maguga Dam, die is gelegen tussen de Matsamo grenspost en Mbabane, voor activiteiten op het water vol plezier.

Reed Dance of Umhlanga, is de typische dans van de Swazi’s en vindt plaats in eind augustus en begin september. Dit evenement trekt veel mensen en bezoekers zijn toegestaan ​​om foto’s van de dans te nemen als vergunningen worden verkregen van tevoren.

Logies

Een verscheidenheid aan accommodatie faciliteiten zijn beschikbaar in Swaziland. Luxe hotels in het land zijn vrij ruim en voldoen aan de internationale normen. Huur-accommodaties bieden smaakvol ingerichte huisjes tegen betaalbare tarieven. Ze komen in verschillende configuraties aan de eisen en de grootte van elke reiziger te kunnen voldoen. Bed and breakfasts zijn ook beschikbaar voor reizigers die meer privacy zoeken of op een begroting.

City Inn, Ezulwini Sun, en Foresters Arms Hotel zijn enkele van de meest populaire hotels in Swaziland. Voor meer informatie over accommodatie check out de links in de middelen sectie hieronder.

Vervoer

Om de hele Swaziland reizen kunt u de bussen die door het hele land te gebruiken. Voor kortere afstanden kunt u gebruik maken van taxi’s, maar ze zijn iets duurder dan de bussen. Het merendeel van de wegen zijn in goede conditie, maar er zijn er die onverhard gebleven.

Het wordt aanbevolen dat u voorzichtig bent als u van plan bent om mini-bus taxi’s te gebruiken. Ze volgen vaste routes en zijn voortdurend gestopt door mensen op de Swaziland hoofdweg. Veel van deze voertuigen voldoen niet aan de gemeenschappelijke veiligheidsnormen en zijn ofwel overbelast of reizen op overdreven snelheid.

Translate »